8/14/2013

Näin muokkaan kuviani -haaste

Ihan ensiksi aloitan kiittämällä uusia lukijoita, ette arvaakaan kuinka mukavaa on flunssaisena tulla blogissa käymään ja huomata taas muuttunut lukijamäärä! :) Kunnostaudun tänään taas haasteen muodossa, koska kipeänä ei ole kynsiä tosiaan tullut lakkailtua ja ainoat jonossa olevat kynnet ovat vähän tylsät..Tänään siis Näin muokkaan kuviani -haaste.

Säännöt:
1. Kiitä tietenkin haasteen antajaa taas tästäkin urakasta!
2. Sisällytä postaukseen alkuperäinen täysin muokkaamaton kuva ja muokattu kuva.
3. Kerro mitä yleensä teet, kun muokkaat kuvia blogia varten sopivaksi. Mitä ohjelmaa käytät?
4. Haasta viisi muuta bloggaajaa!


Bambi likes to Polish! -blogista saatu haaste ei ehkä ole ihan ominta alaani. En oikeasti muokkaa kuviani juuri yhtään, minkä takia tähän ei nyt ole liittää muokkaamatonta ja muokattua kuvaa. Ainut mitä kuville teen on vesileiman lisäys, koon pienentäminen ja ehkä joskus reunojen muodon muokkaaminen ja/tai kuvan rajaus. Näitä asioita on turha erillisillä kuvilla havainnollistaa. Tähän "muokkaamiseen" käytän Picasaa. Pidän itseäni aika nörttinä ja viime aikoina olen yrittänyt asentaa koneelle myös Photoshoppia, mutta se ei vaan onnistu! Ehkä pitäisi yrittää terveenä sitten uudestaan? 

Kynsien ja lakkojen kuvaamisesta olen kuitenkin nyt innostunut. Juuri istuin telkkaria katsomassa ja samalla nappailin erilaisilla asetuksilla kynsistä kuvia. Niitä voisin sen sijaan tähän postaukseen liittää, ettei taaaas tulisi tällaista tekstintäyteistä julkaisua. 


Kuvauskohteena oli China Glazen Neon & On & On, mikä on neon-lakkana jo itsessään vaikea kuvauskohde. Värejä on hankalaa saada oikeiksi. Alla olevissa kuvissa toisissa on liikaa valoa, toisissa taas liian vähän. Kuvista kaksi (vasen ylänurkka ja oikea reuna) ovat aika lähellä lakan todellista väriä. Mutta jo tämä kuva osoittaa sen, että kynsiharrastuksen valokuvaaminen on harvinaisen hankalaa, koska värien todenmukaisuus on hurjan suuri osa sitä. Nämä asiat olisikin varmaan hyvä kuvata yksiväristä taustaa vasten, mutta toisaalta pidän siitä, että kuvien taustalla näkyy vuodenajan mukaan joko vihreää tai valkoista. Valokuvaus on pitkä ja hankala tie, tässä paranee varmasti pikkuhiljaa! :) Tärkeintä on, että kuvien laatu on jo parempi kuin pikkukameralla kuvatessa.
Ei kommentteja :

Lähetä kommentti