1/14/2014

Kuvausolosuhteet

Tämän harrastuksen (kynnet + bloggaaminen) suuri osa on valokuvaus. Itse kuvaan Canonin 1100D -kameralla, käytössä juuri saapunut valoteltta ja yksi päivänvalolamppu. Tästä valoteltasta olen tällä hetkellä todella innoissani, etenkin eriväriset taustakankaat ovat todella tervetulleita, etenkin se musta. 

Pelkkä valoteltan hankkiminen ei vielä kuitenkaan tehnyt valokuvistani ammattimaisia. Yksi päivänvalolamppu ei vain riitä, koska valoa ei saa tulemaan ilman varjoja ja tasaisesti joka suunnasta. Teltan yläpuolella lampun pitäminen taas luo kynsilakkapulloille varjot. Kynsien kuvaamista en ole vielä ehtinyt kokeilla, testikuviin pääsi vasta muutama OPIn lakka. Uudesta ostoksesta innoissani halusin jakaa teille myös näitä testikuvia ;)





Kuten kuvista näkyy niin harjoiteltavaa vielä on. Ykkösasia korjauslistalla on kuitenkin se toinen päivänvalolamppu! Lisäksi taustakankaan ei tarvitsisi olla ihan niin tarkka. Silitin kankaat kyllä, mutta jotenkin sieltä vielä taitoksia näkyy. Vaaleiden kohteiden (kokeilin esim. China Glazen This One's For You -lakkaa) kuvaaminen on myös vielä asetuksia vailla oleva homma, sillä valkoisesta tulee niin valkoista ettei siitä enää saa selvää. Mutta eteenpäin mennään koko ajan! :)

Onko teidän mielestä eroa jo nyt huomattavissa? :)

OPI - I Snow You Love Me
OPI - Pure

2 kommenttia :

  1. Musta noi kaks ensimmäistä kuvaa on kyllä tosi hyviä! :) Ja siis ei muissakaan mitään vikaa, mutta etenkin nuo ensimmäiset on jotenkin tosi onnistuneita, tausta mukavasti häivyttynyt ja kohde skarppina. Kyllä on miullakin kaikenmaailman valoratkaisujen kehittely ollut mielessä, mutta kynsien huono kunto on lamaannuttanut valovirityksien hankinnan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lightboxin testailun jälkeen kävi vähän liian selväksi, että taustakankaat on liian kiiltelevää materiaalia. Se taitaa osaltaan selittää tuota mustaa taustaa eli pitää siihen jonkinlainen kangas viritellä ja metsästää sopivaa taustaa :)

      Poista