4/05/2014

Suurennuslasi kameralle

Vähän aika sitten tein hankinnan jonka hyödyllisyydestä en ollut ihan sataprosenttisen varma. Oma kameran (Canon 1100D) putkeni on 18-55 mm, joten turhan lähelle kynsiä sillä ei pääse. Tarpeeksi lähelle kyllä, mutta ei sillä ihan pienimpiä yksityiskohtia kuvata. Macrolinssin ostamista en kuitenkaan ole harkinnut, se päästää jo niinkin lähelle, että suurin osa sen ominaisuuksista jäisi käyttämättä. 

Tähän ongelmaan on kuitenkin ratkaisu, sillä tilasin kameraan setin "suurennuslaseja". Suurennuslasi kiinnitetään linssinsuojuksen tilalle. Laseja tuli setissä neljää eri voimakkuutta: +1, +2, +4 ja +10. Arvatenkin +10 päästää jo melko lähelle kuvattavaa kohdetta.

/Some time ago I bought something that I wasn't completely sure if it would turn out to be useful. My camera is Canon's 1100D and the camera's lens is 18-55 mm, so I can't get too close to the object I'm trying to photograph. I don't think I will be buying a macro lens since I really don't need to get THAT close. 

There's a solution for this situation though. I ordered a set of "magnifying glasses" for the camera. The glass goes to replace the lens cap while taking a photo. The set I ordered had four different magnitudes: +1, +2, +4 and +10. The +10 lens really gets you close to the target./

Tässä teille vertailua, kuvauskohteena iki-ihana OPIn Love. Angel. Music. Baby. :

/Here's some comparison, my model was OPI's Love. Angel. Music. Baby.:
(The first picture is my camera's lens without anything else, just zoom)/

Aika iso etu siis pienellä muutoksella, kuvanlaatukaan ei nyt hirveästi tuossa huonone. Nämä kuvat on vain nopeasti napattu eri linsseillä, sen tarkemmin en alkanut sommittelemaan tai pohtimaan mitä kuvaan. Menin vain niin lähelle kuin pääsin. Joten tässäpä uudet kuvauskaverini, ei sen kummempaa! :)

/These lenses are quite a big advantage with just so little and the quality of pictures doesn't get too bad. These pictures above are just taken quickly, no arrangements were made for these photos, I just went as close as I could ;) So here's my new friends, nothing more to that! :)/

Oletteko nähneet tai käyttäneet itse tällaisia linssejä? :)
/Have you seen or used these kind of lenses? :)/

2 kommenttia :

  1. Ompa kätevä! Tosiaankin pääsee hurjan paljon lähemmäs tarkentamaan!

    Mies hankki aikoinaan edullisen makrolinssin, joten sillä oon tottunut kuvailemaan. Henkilökohtaisesti ei ole tarvetta, mutta joskus aina lukijat kyselee näihin liittyen, niin voinkin vinkata, että tällainen voisi olla hyvä vaihtoehto :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kyllä ihan kätevä keksintö kunhan vaan nyt muistais itsekin, että näitä voisi myös käyttää ;) Mutta on kyllä hieman halvempi vaihtoehto kun uuden putken ostaminen! :)

      Poista