1/03/2014

Lakkausvarmuudesta

Vuosikertauksissa pohdin jo vähän sitä, että jokaisella lakkaajalla on omanlaisensa tapa tehdä ja lakata. Toiset koristelevat kyntensä klassisesti ja elegantisti ja käyttävät esimerkiksi paljon decaleita, strasseja ja käsinmaalausta. Toiset maalaavat sarjakuvamaista kädenjälkeä. Toiset leimailevat ja teippailevat. Ja toiset tekevät kaikkea edellämainittua. Itseäni en luokittele mihinkään edellisistä, mutta voin myös todeta, että käsin en juurikaan maalaa kuin harjoittelumielessä paperille ja kovinkaan klassisia eivät lakkaukseni ole. Sarjakuvamaisuutta oli etenkin yhdessä lakkauksessani eli kovasti pitämissäni Halloween kynsissä syksyltä. Leimailen paljon ja usein koristelen kynnet ilman mitään erikoista tyyliä, vain lakkojen avulla.

Luen, seuraan ja selailen hyvin paljon erilaisia kynsiblogeja, instagram-kynsiä, pinterestiä ja googlen kuvahakua. Useimmilla aktiivisesti seuraamillani bloggaajilla on oma tunnistettava tapansa tehdä ja lakata. Kynsien kuvaustyyli ja kuvanlaatu kertovat myös omalta osaltaan kuka on kysessä. Oman tyylin tunnistan kuvien poseerauksesta, vaikka sekin tietysti vaihtelee. Varmaan sieltä ruudun toiselta puolelta on helpompaa sanoa, että mikä itselleni olisi semmoinen signature -tapa blogata ja lakata?


Itsellä itsevarmuus ja itsetunto on ollut yläasteen jälkeen laskussa. Yläasteelta olen lähtenyt noin kahdeksan vuotta sitten, joten huonolla itsetunnolla on kyllä ehditty talsia jo jonkin aikaa. Kynsibloggaamisessa hauskaa on se, että ei tarvitse kuin kuvata kynsiä, ei jakaa henkilökohtaisia asioita ja tai kuvia itsestä jossa näkyy huonosti nypityt kulmakarvat tai lisäkilot joista on pitänyt päästä eroon jo viisi vuotta sitten. Kukaan ei tunnista kuin kädet ja niissäkään ei ole paljon tunnistettavaa. Se mistä saan negatiivista palautetta on lakkojen huono siistiminen kynsinauhoilta tai viivojen vinksallaan olo. Kukaan ei kommentoi kummallista asuvalintaa tai likaisia kenkiä. Ehkä kynsibloggaaminen on siis hyvä harrastus itselleni :) 



Tässä hommassa tulee kuitenkin vertailtua omia lakkauksia niihin blogeihin joita itse seuraa ja kuviin joita näkee. Omat kynnet kasvavat ihan hassusti eri leveysmittoihin kun taas toisilla on niin kauniinmuotoiset kynnet ja siistit lakkojen rajat, koristeluiden ja lakkojen kauneudesta puhumattakaan. En usko olevani ainut kuka vertailee omaa työtänsä muiden lakkauksiin? Ja tässä kynsiharrastus ei taas eroa muista ollenkaan - aina jonkun muun tekeleet näyttävät niitä omia paremmilta. Toisaalta taas tämä on niin hieno harrastus siinä mielessä, että koko ajan mennään eteenpäin. Vuosikatsaukset ovat senkin takia niin toimivia ja mielenkiintoisia. Samoiten bloggaaminen, ilman sitä tuskin ymmärtäisin paljon on kehittynyt harrastamisen aikana. 

Silti koen jatkuvasti huonommuuden tunnetta. Pitäisikö vain uskoa jo, että kaikkien kynnet eivät voi olla samanlaiset, hienoimmat tekeleet ovat varmaan harjoittelun tulosta ja pitäisi välittää vain omasta tuotoksestaan? Kauniit inspiraatiokuvat ovat itselleni samalla myös muistutus omasta taitotasosta. Itse omassa blogissani sisällön tuottaminen on sillä mallilla, että mikäli haluan blogin päivittyvän tasaisesti en voi karsia pois paljonkaan tekemiäni lakkauksia. Toisaalta miksi pitäisikään? Kai kynsiblogeissakin saa näyttää epäonnistumisia ja oppimisen kokemuksia.



Kestän kyllä negatiivista palautetta, ongelma ei ole siinä. Ongelma on siinä, että koen tässäkin hommassa olevani kaikkia muita huonompi. Voisi olla aika jossain vaiheessa antaa sen olla tarpeeksi, että yrittää parhaansa. Blogiin tulee ihania kommentteja, joita lukiessa oma mieli on aina niin paljon parempi. Jos muut jakavat näitä tuntemuksia, niin miksen itse ottaisi tavoitteeksi kommentoida ainakin yhtä blogia aina niitä läpikäydessäni? Jos se parantaa jonkun päivää, niin miksen tekisi juuri niin? Siinäpä uudenvuodenlupaus.

Tekstin punainen lanka katosi varmaan ensimmäisen kappaleen aikana. Mutta kysyn silti, että pystyykö kukaan samaistumaan näihin ajatuksiin? Loppuun jaan kynsikuvat blogin alkutaipaleelta ja tältä hetkeltä. Eteenpäin on menty.




12 kommenttia :

  1. Taidan vaan tiivistää ajatukseni tähän: tää olisi voinut olla täysin mun kirjoittama. Joo. Hitto.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helpotus kuulla, että ajatuksineen ei ole yksin.

      Poista
  2. Tää on helpommin sanottu kuin tehty, mutta turhaan tunnet alemmuudentunnetta, tms. muita kohtaan. Koskaan ei voi tietää kuinka kauan toinen on lakkaillut kynsiä ennen blogia ja kuinka taiteellisesti lahjakas hän on. Itselle blogin pitäminen on vain lakkausten "muistiinkirjaamista". Toki on kiva jos niitä joku lukee/kommentoi, mutta blogin pitäminen ei voi olla se itseisarvo (en keksinyt parempaa sanaa, ehkä ymmärrät mitä ajan takaa). Eli todellakin katselen kateellisena muiden lakkauksia, mutta ehkäpä harjoitus tekee mestarin tässäkin asiassa.. ;)
    Tulipas pitkä paatos, mutta tarkoituksena on rohkaista ja tuoda kommentilla hyvä mieli. Toivottavasti edes jotenkin onnistui. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä mieli tuli kyllä, ei hätää sillä osastolla :) Blogin pitäminen on todellakin tässä harrastuksessa tuota muistikirjan pitämistä (alkuaikoina vielä enemmän), mutta mitä pidempään tätä on tehnyt niin myös siitä on tullut kovin tärkeä asia. Haluan käyttää aikaa blogin ulkoasuun ja html-koodin kanssa temppuiluun ja luoda miellyttävän ympäristön itselleni ja muille. Bloggaaminen on iso osa tässä vaiheessa tätä harrastusta ja samalla tuo toisaalta myös omat paineensa hommaan mukaan :) Pitäisi vain osata arvostaa omaakin työtään eikä vain kateellisena katsella muiden tekeleitä! :D

      Poista
  3. Tunnistan itseni tekstistäsi! Tunnen myös alemmuutta kun vertailen omia lakkauksiani muiden lakkauksiin. En siisti kynsinauhoja siveltimellä ja lakanpoistoaineella, joten minulla ei ole sitä hienoja siistiä kynsinauharajaa, josta onkin tullut anonyymiltä moittia ;D Mutta mä itse en koe, että sellanen supersiisti kynsinauharaja on jotenkin supertärkee, kunhan nyt ei oo lakkaa ympäri kättä niin oon tyytyväinen :)
    Itse tykkään omasta kirjoitustyylistäni (saako kehua näin itseään :P), koska koitan ottaa mukaan vähän huumoria. Koen jotkut blogit vähän tylsiksi, jotka kirjoittavat vakavasti että "tässä on tämä lakkaus. käytetty nämä ja nämä lakat. koristeltu näin"..... Jotain hauskaa pitää olla mukana tekstissä! :)
    Btw, teet hienoja kynsiä, älä tunne alemmuutta !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, tykkään itse kanssa lukea tekstejä joissa on vähän pilkettä silmäkulmassa. Sitten en tiedäkään ovatko omat tekstit ihan sellaisia! :D Kiitos! :)

      Poista
  4. Aika osuvasti olit kyllä kirjoittanut. Itse olen kirjoittanut blogia vasta puoli vuotta kun en uskaltanut sitä tehdä koska seuraamissani blogeissa oli aina niin taidokkasti tehtyjä ne kynnet niin jotenkin omat tekeleet tuntuu onnettomilta.. Jos ymmärrät mitä meinaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse kun aloittelin blogia niin en miettinyt asiaa ollenkaan taitojen tai muiden blogien kannalta. Nyt jälkeenpäin ajateltuna olisi ollut ihan fiksu veto, nyt nimittäin vähän hävettää mitä kaikkea olen blogissani julkaissut! :D Selasin Hanna sinun blogia myös, ei todellakaan ole samaa ongelmaa kun mulla aloittessa, ihania kynsiä blogissasi oli! :)

      Poista
  5. Allekirjoitan taysin! Mulla on kynnet aina erimittaiset ja -muotoiset (toiset kasvaa lapioiksi, vaikka tekisi mita), ja kadehdin kaikkia, joiden kynnet kasvaa kauniin muotoisina ja pysyy pitkina.

    Kynsien lakkaaminen on mulle terapiaa ja blogin pitaminen vahan kuin paivakirjan pitamista, tykkaan kirjoittamisesta ja haluan kirjoittaa nimenomaan suomeksi. Saan piiloutua tekstin taakse ja paljastaa tai olla paljastamatta itsestani juuri sen verran kuin haluan.

    En ole mikaan supertaitava kynsitaitelija, joten mitaan uutta ja mullistavaa blogissani tuskin koskaan tullaan nakemaan. Valilla mietin, etta onko mulla muka jotain "annettavaa", mutta niin kauan kuin joku jaksaa lueskella jorinoitani latakon talta puolen, niin kyllahan se lammittaa mielta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, että taas yksi samaa mieltä oleva, on mukavaa kun ei ihan yksin ole asian kanssa! :) Sama juttu, niin kauan kuin jotakuta kiinnostaa oma blogini niin se saa jatkua! :)

      Poista
  6. Lisäksi sun blogiasi lukee myös ihmiset, jotka eivät harrasta kynsitaitelua (esim. minä), jotka ei tosiaankaan katso sun kuvia siten, että onpas huonosti siistityt kynsinauhat tms. Mun kohdalla ainakin on niin, että esim. sun kynnet saa aikaan sen ajatuksen, että "vau, osaapa joku hyvin". Tarkoitan siis, että on myös meitä, jotka ihailevat sitä, että toisilla on taitoa tämmöiseen taiteiluun. En saa ajatuksiani sanoiksi, mutta pointti varmaan käy selväksi.

    Mutta kokemuksesta tiedän, että vaikka kuinka kaikki näin sanoo, että suotta koet alemmuudentunnetta, ei se muuta asiaa, kun on huono itseluottamus. Ymmärrän täysin mitä meinaat koko tällä asialla ja, tässäkin asiassa, me ollaan samanlaisia.

    <3

    VastaaPoista